15 Augusti

Jaha, då har man varit i Ullared ännu en gång. Denna gången blev det me mamma och mormor, kvalitetstid kan man ju säga. Vi har haft en kanon mysig dag med många skratt.

Kläder till lillfisen var de jätte dåligt med och så billigt som man tror att det är så skiljer det inte jätte mycket. Tittade på vinteroveraller och jag skulle tro att jag kan hitta en för Samma pris i stan som i Ullared. På hennes front blev jag lute besviken men kompenserade det bra med mycket annat fint. Dagen var helt kanon och var super att få umgås med mamma och mormor lite ensam, man ses inte lika ofta eller på samma sätt längre.

Nog med Ullared, när jag var där va var då Novis? Jo, hos sin farmor medan Anders arbetade. Allt hade gått kanon och hon hade hållt igång bra. Anders och Nova besökte våra vänner innan dem åkte hem och bestämde datum för att åka iväg tillsammans, ska bli mysigt och att ha något att se fram emot!

Hoppas er dag har varit som mini, helt underbar!



Halva reapriset

Det gillar vi verkligen, gick in på stadium i torsdags och det va halva reapriset.
Hittade ett par puma skor och en Everest regn jacka till Nova som hon kan ha framåt hösten, perfekt till dagis!

800kr blev istället 225kr
Det gillar jag!!


Elva månader

Vår tjej börjar verkligen bli stor nu, hela elva månader idag. Ettårsdagen närmar sig med stormsteg och ned blandade känslor. Man saknar bebis tiden lite när det var mys dagarna långa, däremot nu är det full fart och allt är roligt och mysigt på ett helt annat vis hon kan ta sig fram och göra precis det hon själv, och så fasar man ju inför dagis som närmar sig.


Men vår tjej är otroligt rolig, hon far överallt hit och dit upp och ner man andas ut när hon sover och slänger sig på soffan för att ta det en aning lugnt innan hon är vaken igen.
Vår stora tjej går verkligen nu innan tog hon några steg i rad men satte sig ner då det gick snabbare att krypa men nu ställer hon sig upp utan att hålla i något och pinnar iväg. Men det är på hennes villkor för när man vill visa eller att hon ska gå istället för att krypa gör hon precis tvärtom och vill inte alls. Maten hinner hon inte med alls just nu, hon koncentrerar sig inte ett dugg utan har för mycket annat att göra när vi sitter och äter. Allra roligast är det när man får äta själv. Men vi kämpar på och erbjuder henne mat lite slinker ju ner. Vällingen morgon och kväll glufsar hon i sig i alla fall.

Mamma, pappa, titta och tack tack är orden hon säger just nu. Sitter i gruset och plockar med stenarna och så får man de i handen och så hör man tack tack från henne så himla gulligt eller pekar hon på något och säger titta man smälter varje gång.

Det roligaste just nu är att dra ut allt mamma och pappa har i alla lådor. Vi har absolut inga praktiska möbler när man har barn alla möbler är jätte låga så hon kan ju öppna allt och man blir galen då man inte vet vad man ska göra av alla grejer som plockas undan.

Kalaset har redan börjat planeras ska bli super roligt att få se vår tjej blåsa sitt första ljus.


Helgen!

Helgen har varit fullproppad med saker. Fredag kväll åkte vi ut för att lämna grabbarna men kom aldrig hem igen utan vi stannade i väckelsång så Nova skulle få sova på sina tider. Det blev en mysig kväll ute hos mamma. Vi åkte hem i hyffsad tid då pappa med sambo skulle komma och hjälpa oss med en hylla och dricka lite kaffe, när dem åkt kom Anders kusins familj på besök och skulle stanna över natten. Vi åt och hade en jätte mysig kväll och igår blev det lekplats, Thai mat och bad innan hemfärd och kvällen kom Brossan med familj på middag, helgen har varit fullproppad med trevligheter!


Full rulle

Ja, full rull det har vi här hemma. Igår ville lillebror också komma in då han fick höra att kusinen var här, lite små avis blev han nog allt så jag var ju inte snällare än att han också så gärna fick komma hit. Gårdagen bestod av att Hampus kom in till stan med Sofi som också passade på att komma på ett snabbt besök här. Sedan blev det glass dax på Grand sommarkand och köpte två pjamaser till Nova då hon börjar växa ur alla och sen rullade vi ner till Strandbjörket där de hade super roligt alla tre. Grabbarna hängde vid Skate rampen och Novis och jag åkte kana om och om igen, hon ska hela tiden göra om samma sak minst hundra gånger innan det är nog, min lilla skrutt.
 
Väl hemma igen var grabbarna redan uttråkade och väntade på att anders skulle komma från jobbet och kvällen bestod av mys och skippo.
 
Idag tjatades det redan på morgonen om avv dem ville till skate rampen så det blev till att lyda order och åka dit. Passade även på att få till en jätte mysig träff med Carro med fika och kaffe mellan regnskurarna. min lilla huligan röjde runt som hon brukar, allt i munnen och på allt. Vihan inte mer än hem fören lekparken väntade här hemma så där spenderade vi nog en timme innan vi väl var innne igen.
 
När Anders var hemkommen från jobbet skulle de visa honom lekplatsen då tog jag mig friheten och åkte upp till Grand sammarkand för att byta en av Novas pyamaser som hade fötter som jag märkte när jag var hemma igår. Förstår inte hur man kan sätta fötter på de stora storlekarna, det är ju super praktiskt när barnen är små då det täcker förtterna bra så inte dem små fossingarna bli kalla. Men som i Novas fall som "typ" går halkar ju bara och slår sig, visst man ska ju sova när man har pyamas men vår lilla huligan får ju pyamas en stund innan hon somnar och röjer runt lite innan hon kommer till ro ibland så för oss tycker jag att det är väldigt opraktisk. Och jag tror att många håller med mig om detta!
 
Fyndade på Stadium innan jag åkte hem då Nova fick ett par Puma skor och en Vind/regn jacka då det var halva
priset på rea priset det gillar vi verkligen!!                                                                                                              
Huliganen busar i mormors knä

John Cater

Promenad runt sjön skulle ske kl 9 men trött som jag var när Anders gick till jobbet fick jag Nova att somna om till kl 10, och det var helt underbart. Vi träffade upp Malin kl 11 istället och gick promenaden runt sjön och avslutade med kaffe och lek i strandbjörket innan regnet kom och gjorde mig väldigt blöt under hemfärden. Nova som var helt slut sov hela vägen hem och vaknade inte förrän två timmar senare då Lovisa varit på besök. Och var på väg hem när hon vaknade så vi han med och prata helt ostört då vi knappt träffats på hela sommaren så det behövdes. Nu ikväll kom min minsta kusin för att sova över tills imorgon. Nu när vi bor så långt ifrån varandra blir det inte ofta man ses och som 10 åring och kille trodde jag knappt ja skulle få ett ja när jag frågade honom om han ville komma och sova hos oss när vi sågs i söndags. Men det blev ett ja och så glada vi blev för det, så nu har vi myst med film här ikväll John Cater blev hans val då den visats på reklamen. Imorgon får vi se vad som hittas på men det blir Jonathan som får bestämma för det är lyx att ha honom på besök. Hoppas er dag varit lika bra som vår!


Outhärdliga skrik

Några veckor tillbaka har Nova börjat skrika rakt ut inga ledsna skrik utan det känns som att hon testar oss. Detta har besvärat oss en heldel då vi nästan blivit döva när vi åker bil och vistas bland folk, det är ju också ganska pinsamt när man är bland mycket folk och hon bara skriker rakt ut man kan ju tro att hon får tjuvnyp av oss. Många i vår omgivning har också börjat tycka att det är jobbigt när hon skriker för det bara skär in i öronen, vi har försökt med de mesta, känns det som men inget hjälper. 
 
Att säga till henne eller ignorera henne hjälper inte någon som vaarit med om liknande beteende?
 
Visst jag tror väll att det går över med tiden men det är otroligt jobbigt när hon gör det kanske är det roligt att höra sig själv men det räcker med några gånger.
 
 
 
 
 
 
 

Ångesten väller över mig!

Dagen kommen och ångesten välde över mig igår, men idag känndes det ändå ganska bra. Anders tog sig till jobbet igen efter hela 6 veckors ledighet. Vad jag och Nova ska göra hela dagarna, hur ska man orka med sin underbara lilla huligan helt ensam är tankar som flugit runt i huvudet på mig. Men man kommer ju in i rutinerna illa kvickt igen.
Måste rekänna att jag har suttit med trötta ögon ett bra tag nu, vår lilla huligan är aktivare än någonsin, äter och klättrar på allt som kommer hennes väg så det har inte varit en lugn stund denna måndag. Gräddde på moset har vi haft besök i helgen så tvättning och storstädning stod på schemat. Men jag har hunnit allt som jag hade på schemat, Nova fick också test åka sin nya cykelsadel när vi cyklade ut till Hennes farmor och farfar i hovshaga. Men vår lilla huligan tar verkligen på ens krafter nu för tiden, man har varit van att vara två och inte tyckt att det varit jobbigt men som ensam märker man av att det blir ganska påfrestande.
Men min lilla skrutt är ändå den bästa som finns och jag tycker det är galet roligt att hon är aktiv, skule vara tråkigt om hon bara satt stilla och såg på tv ett sådant barn skulle inte vara lika kul att ha. Det händer någonting varje sekund så jag ska inte klaga mera.
 
Min duktiga tös har även börjat ta lite steg, 4 steg som mest än så länge så mysigt att se när hon vinglar fram.
 

RSS 2.0