Slippa laga middag en fredag:)

Helt underbart att slippa ställa sig att laga middag en kväll som denna när pappan ska jobba och Nova och jag Är själva. Därför åkte vi till farmorn och farfarn för att äta som så gärna ville bjuda.

Nova tar på sig skorna när hon ska iväg till farmor och farfar. Det är något hon håller på med hela dagarna att försöka få på sig skor och strumpor. När det inte går blir hon hur arg som helst.

Ha en trevlig fredag!


Jan. 11, 2013

Tyckte det blev lite väl tyst, gick och tittade efter vart busfröet tagit vägen och VIPS!!!
Vem sitter på stolen jätte nöjd och glad..

Någon som kommit in i en period med att klättra överallt.


Vimplar

Det blev VAB hela veckan,eftersom hon varit så dålig behöver hon hämta sig ordentligt så energin finns till dagis på måndag kände vi.
Men trots hängig och hostan kan ungen inte sitta stilla. Igår var vi ute en lång stund i kylan eftersom hon höll på att vända upp och ner på hela lägenheten. Underbart att se henne med så mycket energi igen. Efter en kamp fick vi henne att somna igår kväll hon blir helt panikslagen när hon ska sova. Men vi gav oss absolut inte så efter en kvarts skrik somnade hon snyftandes. Elakaste mamman i världen men vi har en tjej med en enorm vilja och den måste tests i tid för man får inte alltid som man vill.

När hon äntligen sov satte jag mig och sydde vimplar som var beställda av brorsbarnets mamma kul att andra tycker om de man gör.


Lång natt

Kvällen och natten blev jobbig. Vi hade superbra läkare som undersökte henne från topp till tå. Hon fick inhalera luftrörsvidgande och adrenalin och så fick hon kotisontabletter. Läkaren misstänkte lunginflammation då hon lät pipig men efter mycket lyssningar tyckte han ändå att det lät bra. Febern skyhög så läkaren ville inte släppa hem oss förrän vi mätt syresättningen. Som vi försökt med när vi kom in tidigare på kvällen men hon vägrat. men doktorn fixade det galant efter lite skrik var det inte så farligt. Syresättningen låg under normalt så vi fick besked om inläggning men då kom två sköterskor och gjorde om det för att det kan vara dålig kontakt ibland. Då fick dem över den så att hon kunde få åka hem. Det ville vi men vi skulle kolla henne hela natten om hon blev värre. Nu i efterhand ångrar vi lite att vi åkte hem för hon var hysterisk hela natten skrek oavbrutet och inget vi gjorde hjälpte. Kan varit alla medicinerna hon fick och oroligheter.
Nu på morgonen ringde första läkaren från vårdcentralen och undrade hur det var med vår tjej då hon var så risig igår. Vi bollade fram och tillbaka och vi ska ha noga koller på henne så hon inte blir värre.
Barnsjukvården är helt suverän och vilka underbara barnsjuksköterskor och doktorer vi haft. Så underbart att första läkaren ringde hon har verkligen haft vår lilla tjej i tankarna.



Från vårdcentral till Barnakuten

Sitter nu med Nova på Barnakuten 39,7 i feber. Anders tog henne till vårdcentralen men vi hamnade på Barnakuten då hostaN bedömdes så besvärande att hon behöver något inför natten. Hoppas detta kan få vår lilla tjej på fötterna igen. Helt utslagen sittandes i famnen och vill inte röra sig ur fläcken. har fått i henne mat det är något positivt. 

Bra början!!

Nya året med nya möjligheter. Efter nyår åkte vi för att njuta som familj till Stockholm för att avsluta vår julledighet. Hade helt underbara dagar med shopping och att få umgås med en vän till oss som vi inte träffar så ofta pga avståndet var hur mysigt som helst. Resan avslutades hos sambons släckt där vi sov två nätter. Nova har varit helt underbar och glad hela tiden. Sambons kusin som vi bor hos har djur och inte vilka djur som helst utan katter!! Nova älskar katter så ni kan ju tänka er hur lycklig hon varit. Däremot märkte jag på henne att hon reagerade på katterna täppt och hostig, mer än vanligt. Funderar på om hon är känslig mot djur.

Nova har varit hos läkare fram och tillbaka de senaste månaderna på grund av hemsk hosta som inte vill ge med sig. Tillslut fick hon konstaterad förkylningsastma så hon har inhalerat morgon och kväll. Nu är hon jätte förkyld igen och både söndag och måndag kväll har varit hemska. Igår var det värst, hon våga inte somna eftersom hon hostar och hostar tills hon kräks. Igår satt jag med henne i min famn långt in på sen kvällen och försökte få henne att somna men omöjligt. Tror jag kan räkna till sex kaskadkräkningar och allt på grund av hostan. Tillslut fick jag henne att somna tätt intill mig helt orkeslös och rädd. Att man är så maktlös hade så gärna tagit hennes plats!


RSS 2.0