Stämpel i baken

Idag har vi haft en mysig dag. Dagen startade med att Nova sov till halv åtta. Blev att jag låg vaken och väntade på att hon skulle vakna, det händer verkligen inte ofta. Mat i magen och ett hav av leksaker på golvet sysselsatte jag Nova undertiden jag pluggade en stund. Sen undrade en fin vän om jag ville komma på lunch och det tackade vi inte nej till skulle även få se hennes nya bostad. Kanon god lunch och massor av härliga samtal gick tiden alldeles för fort och vi åkte ner till BVC då Nova skulle på 8 månaders kontroll!! 8 månader det är precis vad Nova blev i söndags tiden går verkligen snabbt. Kurvan följde hon galant, avstannat lite i vikt då hon är så aktiv. Annas var allt kanon bra med vår tjej.

 


En lördag som slutade på akuten!

I lördags hamnade vi på akuten med vår lilla tjej.
Det var en obehaglig upplevelse nu när man tänker efter.
Jag hade slut på barnmat till Nova så jag tänkte jag skulle göra en omellet till henne istället, oj så gott hon tyckte det var. Första gången hon fick smaka det och hon slukade hela portionen. Allt var frid och fröjd, efter en stund ser jag en röd fläck i hennes nacke och frågar Anders om han vet vad hon gjort, han visste inget så tänkte hon slagit i någonting bara. Efter ännu en stund när Nova leker på golvet tar Anders upp henne och tittar allvarligt på mig och vänder Nova mot mig UNGEN är helt illröd i hela ansiktet och runt halsen även svullen i ansiktet!!!
Livrädd ringer jag 1177 och mamma i andra luren och frågar henne vad jag ska göra om jag ska köra direkt eller vänta på att prata med 1177. Mamma är kanon i dessa lägena har alltid lugnet och gör att man inte stressar upp sig. väl framme hos 1177 skickar dem mig direkt till barnakuten väl framme får hon kortison och får stanna där en stund för att se så hon inte får andningssvårigheter.
Hemma igen sov Nova 3 timmar och när hon vaknade var utslagen borta så himla skönt.
Men vi gick och tittade till henne hur ofta som helst för man kunde inte släppa oron och tanken på att hon kunde fått andningssvårigheter av reaktionen.
Om en månad ska Nova bli kallad till prick test och tills dess ska vi undvika ägg

.

RSS 2.0