Tiden springer iväg!

Nu var det redan tisdag och jag har precis varvat ner för att snart knoppa!

Vi måste gå tillbaka lite i tiden jag har inte hunnit med riktigt!
I söndags hade vi en helt underbar dag på ölandsdjurpark med min brors familj. Vi hade verkligen tur med vädret, vi hade sol hela dagen blåste lite bara och det gjorde inget för var så glad att det var uppehåll. Nova sov igenom nästan alla djuren och karusellerna och vaknade till badet och lekplatserna. Nova är ju lite för liten men det var supermysigt ändå. Novas storkusin hade desto roligare perfekt ålder och allt hon älskade allt utom badet som var kallt!

Igår åkte vi ännu en gång till kosta men denna gången med Malin och Bisse super trevligt. Nova fick ännu lite kläder och fick även några plagg av sin snälla gudmor. Sen på kvällen var vi och kollade och fick information om dagiset Nova kanske ska börja på!

Tillbaka tills idag då vi har städat och gjort alla måsten började jag sy ett lapptäcke som Nova ska ha som överkast i sitt rum. Sydde för ett tag sedan vimplar i matchande tyger så blir säker bra när det är färdigt men vilken tid det tar att klippa ut alla fyrkanter hihi. Nu ikväll var jag hos frisören och lyxade till det med en färgning och blev super nöjd, egentid är guld värt men när man kommer hem har man saknar sönder sig efter de lilla pyret ändå.


Lördag

Igår går åkte jag och Nova och tittade när lillebror/morbror spelade fotboll i Tingsryd, när vi sovit i väckelsång var det prefekt tillfälle att åka och titta! Det var riktigt kul att titta och se hur de spelade, väldigt duktiga då de vann alla sina matcher om jag inte minns fel. Nova hade inga problem med att se på fotboll hon finner sig i de mesta. När fotbollen var slut åkte vi hem till stan igen för att träffa Andres då han jobbat natten.
Vi skulle hjälpa till att måla hos hans föräldrar men när vi kon till stan var vi helt slut då Nova tjurat ihop i bilen igen och jag svär och är sjukt förbannad över att vi aldrig ska sätta hennes stol bak igen och att jag aldrig tänker åka med henne själv när hon sitter bak! Så himla jobbigt när det skriks i bilen. Vi somnar och Anders åker så länge så vi skulle komma senare. Då kommer världens oväder , regnet öser ner och åskan är hemsk. Jag Är verkligen livrädd för åska och sitter med Nova i soffan och skakar!!

Tillslut ute hos Anders föräldrar kommer vi lagom till maten och har en mysig kväll där!


Kaos!

I onsdags gjorde jag eximationsuppgiften och resultatet blev VG mycket nöjd för det. Jag var väldigt rastlös igår så tog Nova och åkte till kosta bara hon och jag. Vi hade en supermysig eftermiddag, finns så galet mycket barn kläder där nu. de hade ändrat om sedan jag var där sist och utbud och strukturen var mycket bättre. Det blev några fina klipp till Nova men måste ha anders med mig nästa gång för att inte gå och vela så mycket som jag gjorde över vad jag skulle ta.

I fredags har vi haft en väldigt händelserik dag.
Hade besök på morgonen då Lovisa kom och besökte oss på frukost sedan gick jag och Nova ner till stan och mötte upp henne igen och gick lite på stan. När jag stod på polarn och pyret ringde Lekia i ljungby att Novas bilstol kommit och vi var välkommna att hämta den. Jag och Nova skulle hämta den för möjligheten fanns inte senare i helgen.Då vi skulle åka till ölandsdjurpark på söndag så vi behövde ha stolen då hon satt helt värdelöst i den vi fick låna innan hennes riktiga stol kom. Eftersom jag fick åka själv med Nova då Anders började jobba vid 7 och behövde vila innan så fick vi fixa det själva. På väg dit stannade vi över 5 ggr då Nova gallskrek eftersom hon var så trött och stolen hon hade satt hon så dåligt i och speciellt då hon somnar, eftersom huvudet bara åker åt alla håll. Väl inne i Ljungby centrum pågick det bal för hela slanten så det var fullsmockat med folk överallt och eftersom jag inte hittade så virrade jag runt ett bra tag där innan jag hittar en parkering. När jag äntligen kommer ner och ska hämta stolen så fick vi ett jätte fint bemötande, hon bar så mycket om ursäkt att det tagit så långtid och vi fick en massa extra grejer som kompensation. hon hjälpte oss även att sätta in stolen på plats helt fantastiskt!!

Rekomenderar starkt denna affär så himla trevliga och hjjälpsamma!!

Efter detta besöket och vägen hem blir allt kaos!!
Nova skriker hela vägen då vi satte stolen bak och hon hatade det då hon suttit fram innan. Sedan gjorde jag prov och där var allt också kaos.. Anders fly förbannad går till jobbet. och vi åker ut till väckelsång för att slippa vara själva hela kvällen, påväg ut får jag ett mail att uppgiften jag skickat inte kommit fram så får köra ut Nova och köra till stan igen och fixa de. Väl tillbaka är allt ganska lugnt igen men det blev en katastrof dag. Men både jag och Nova sov som stockar hela natten.


Tårtbak!!

I lördags hade vi lite kalas då jag fyllde år i fredags. Jag fick för mig att jag skulle göra alldeles egna tårtor och göra precis allt själv.

Så himla kul var det och ja bara älskade att pyssla med detta. Jag fyllde ena med japp fluff och hallon mousse och så gjorde jag egen sockerpasta då Anders inte tycker om marsipan och la över. Första gången jag täckte en tårta med sockerpasta eller har inte gjort det me marsipan heller för den delen men det var inte så svårt som jag trodde faktiskt. Man fick bara se till att man inte kavlade för tunt. Sen gjorde jag en klassisk jordgubbstårta som jag fyllde med mosade jordgubbar och vaniljkräm.
Men visst dem blev ju inte exemplariska finns en hel del man kan jobba på, men jag är väldigt nöjd med resultatet då det är första gången lite bubbligt här och var men övning ger färdighet.:)

Nu vill jag bara att det ska bli mer kalas framöver så jag kan få baka mer.


Tisdag

Gårdagen blev som jag trodde helt kanon, hade verkligen en super mysig dag.
Mammaträffen var supermysig så kul att se alla de andra små barnen och se hur de iaktar varandra och tar varandras leksaker. Nova var mer vild än tam, hon är den av barnen som fått igång krypandet och resandet loite mer än de andra så sitta stilla och ta en klunk kaffe fanns knappt på kartan. Nu var det sista gången vi träffades på BVC, får hoppas man ses något mer.
Pluggandet hemma hos bror gick galant, fick väldigt mycket läst. Vi åt god mat och jag mös riktigt ordentligt med lille David som jag fått äran att vara gudmor till. Nova och storkusinen busade som vanligt, men dem börjar redan att bråka en aning. Nova får inte ha en enda leksak för Johanna, Så himla roligt att studera dem små liven.
Studenten var också jätte trevlig, så kul att se glädjen kommer igåg hur glad man själv var över att äntligen vara klar!

Däremot har vi haft en knarrig natt Nova har vaknat och varit ledsen flera gånger, så sömnen har rubbats en aning. På förmiddagen har jag försökt ta lite foton på Nova men det är inte det lättaste att få en bild där man ser henne framifrån då hon hela tiden kryper iväg eller vänder sig om. Eftermiddagen har jag legat klubbad i sängen då jag åkte på migrän. som tur var sov Nova 1,5 timme så jag också kunde passa på att sova lite. Det är inte rolligt om man skulle bli sjuk och ta hand om en liten samtidigt. beundrar verkligen de som är ensamstående och inte har någon som kan ta över ansvaret i de situationerna.

Nu ikväll var jag och hämtade ut två paket, då jag beställt en dop present och ett soltält från jollyroom.
Mycket nöjd blev jag med leveransen :)


Måndag och vardag!

Nu var vi tillbaka till vardagen, Anders går till jobbet som vanligt! Känns trist när man har haft kanon dagar tillsammans men snart kommer långsemestern.

Men idag har vi en dag fullproppad med händelser.
-handling nu på morgonen
-sista mammagruppen
-plugga hos bror då jag får barnvakt där
- åka til min farmor och ändra en tröja hon stickat till Nova (trång i huvudet)
- hälsa på Novas mormor och gå på student.

Vi kommer ha en kanon dag känner jag redan!!


Tiden springer iväg

Tiden springer iväg har jag konstaterat!

Om tre dagar är Nova 9 månader helt otroligt så stor hon har blivit, 1 årsdagen närmar sig med stormsteg.
Allting är ganska vanligt, men det har varit en del avstickare från vardagen också.

Anders har varit ledig i tre dagar så vi har fått en lång helg tillsammans.

 

Jag fyllde den 8 juni hela 21 år, och tänker tillbaka till min 20 års dag då ja hade en bebis mage  och bara längtade till den lilla krabaten skulle titta ut och året har varit helt fantastiskt från den dagen våt lilla Nova föddes. Ett liv utan vår tjej finns inte på världskartan attt få barn är det fantastiskaste man kan uppleva och att vara en ung mamma är lika underbart som att vara 30, om inte bättre. Under tiden med vårt underbara barn och jag överdriver inte när jag säger det, för Nova är den gladaste unge jag träffat och det är inte bara för att hon är min som jag säger det, har det varit ett år av många utmaningar, åsikter från alla håll och kanter som har gjort mig till en ännu starkare människa och det tackar jag för. När jag kommer tillbaka till min dag så var den super mysig jag spenderade den med min alldeles egna lilla familj det var jag, Nova och Anders som det ska vara. På lördagen firade vi med resterande familj och det var super mysigt.

 

Det har även hänt en hel del med Nova, hon kryper helt galant det har hon gjort länge men det går undan….!!! Jobbigt men roligt. Hon RESER sig upp på allt. Det är upp och ner hela tiden. Det har varit några blåmärken i ansiktet nu då hon inte är tillräckligt uppmärksam, men barn måste slå sig lite också det hör till tycker jag. Just nu gnager hon på precis allt då tre små gryn i överkäken har tittat fram. Det är så sött när det tittar fram små gryn bakom leendet.

Vinka och klappa händerna övar vi på dygnet runt, och igår till min förvåning när folket skulle åka hem från det lilla kalaset vi hade då vinkade hon till sin kusin när de skulle hem.

Jag hoppade av lycka och blev helt ifrån mig, så otroligt att man blir så stolt och glad när de små gör sina framsteg. Till det lite negativa är att Nova har haft en period med lite dålig sömn men det börjar gå åt rätt håll igen men det måste vara de små grynen som stökat till det, inte konstigt att det blir jobbigt när det tittar fram så många samtidigt.

 

Vi har även haft sista gången på babysim som fortsätter i höst igen som vi få se om vi ska gå på. Nova har ju tyckt att det varit kanon kul att dyka och simma men hon hade en period då hon var mycket sjuk så vi missade nog 4 veckor simmande.  Och de två sista gångerna vi varit där så har Nova svalt hela simbassängen och det har gått väldigt knarrigt. Skulle behöva lite privatträning haha. Vi hoppas nu på fint väder så vi kan öva en massa i sommar så kanske hon bli en simmare hon också.

 

Förövrigt har även jag sista veckan på studierna , då det  kommer bli mycket pluggande denna veckan.  Huhu…. Ska bli så skönt att slippa skiten sen. Jag är har inget läshuvud och kommer aldrig att få konstaterat!! Och så ointresserad som jag är så kommer jag aldrig plugga något avancerat utan måste vara någonting med praktiskt och som är så super intressant!

 

Kommer även komma ut bilder här på mina egen gjorda tårtor, har kommit på att jag tycker det är så otroligt kul att baka så det kommer det komma mer av här på bloggen :)

 

 

Kram på er :)


RSS 2.0