Busfrön




Busfröna har åkt hem,
Nova var en stor favorit hos dem. Dem har lekt och busat, pussats och kramats en massa.
Nova är helt överlycklig när hon träffar andra barn.

När dem åkt hem så ringer telefonen och Alexander har någonting han ville säga:

-Nova är så söt så jag nästan spricker säger han, smälter man som mamma då eller??
Söta unge 4 år gammal

MAlin, Bisse och Söderberg kom också förbi en stund nu ikväll!

Vår dag har varit helt underbar!

D-droppar

På förmiddagen åkte vi ner till BVC för att hämta nya D-droppar, Linda tittade även på Novas rygg och hon tyckte det började se bra ut. Men det kunde ta som längst upp till fyra veckor innan det var borta helt, så nu är det att vara extra hygenisk ett bra tag till med hand sprit och grejer. Blir bara en himla massa extra tvätt då vi inte avnänder samma pyamas eller body på Nova fler än en gång för smittorisken.

Ieftermiddag kommmer Angelika med Alexander och Lucas, kommer bli mysigt.
Dem små busfröna.


Hjäälp!!

Något BVC besök blev det inte idag, hade ingen lust alls tyckte inte vädret var något vidare för att gå till stan. Vi har legat på Novas rum och sjungt, busat och lekt. I eftermiddag kom Malin på besök, så vi drack kaffe och hade en väldigt trevlig pratstund. Malin busade gärnet med Nova som vanligt.

Sedan kom Novas farmor på besök då A och jag skulle åka ner till gymmet och träna, så hon skulle vara lite barnvakt. Hon följde med oss ner till stan och skulle promenera med Nova under tiden vi tränade, eftersom Nova den senaste tiden tykännts något fruktansvärt. Bara mamma och pappa som funkat bra. Allt funkade kanon tills vi var färdig tränade och jag såg min lilla dotter i farmors famn och hon gallskrek (hade bara varar någon minut). Skyndade mig ut och när hon såg mig slutade hon i princip, börja bli väldigt jobbigt. Känns som vi försökt alla metoder som finns, låtit henne skrika och se om hon slutar, personen som ska passa henne har kommit en timme innan för att vänja henne, promenerat med henne i vagnen undertiden, inget funkar...

Någon som varit med om liknande, och har någon metod jag inte testat ??

När vi kom hem fick Nova sig ett mysigt bad, och somnade sedan som en stock.


Novis och Gudmor




Efter att ha haft ett uppehåll med Novas gröt, har vi nu börjat igen och hon älskar det.



Tillfrisknande <3

Vaknade hur pigg som helst klockan FEM, gick ut och slog på tvn tände massa ljus satte på kaffe och hade helt underbar egentid. A och Novis vaknade klockan kvart över sex, Nova hade världens bästa humör vi har fått tillbaka vår goa och glada tjej igen, full av energi. Novis gnuggade sig i ögonen kvart över sju, vi gick och la oss och vaknade pigga och glada igen klockan kvart över åtta.

Om vädret blir lite bättre framåt förmiddagen, ska vi promenera ner till stan för att hämta nya D droppar på BVC till Nova.
Annars ska vi bara vara inne och leka och busa då vår underbara Novis håller på att tillfriskna, och bara njuta av dagen om inget annat spännande dyker upp.





Städ

Idag har städning stått högst upp på listan, och med en gnällig tös blev det en riktig utmaning. Dammsugan i ena handen och Nova i de andra. Lyckades få henne att somna vid halv tolv och sedan sov hon till två, märks att hon är ur form. Undertiden sprang jag maraton här hemma med dammtrasan och golvmoppen.
På måndagar så är vi alltid på babysim, men fick hoppa över det idag när Novis inte är i form. Det blev eftermiddagsmys i soffan istället när N inte har velat leka och busa alls.

Maten stod klar när A kom hem, vi åt och sedan tog jag cyklen ner till gymmet för ett träningspass, hämtade öven schampo och balsamet som kommit. Helt underbart att ha riktiga grejer. Väl hemma igen intog jag duschen och sedan började vi titta på Tintin men vi var helt slut båda två, så vid halv tio gick vi och la oss.

Skön dag, hoppas att Novis är piggare imorgon..


Helg

Vilket väder det varit!! Helt underbart att se solen titta fram.
A har jobbat både fredag och lördag kväll/natt.

I Lördags morse vaknade Nova vid halv 7, bar in täcket i soffan och där satt vi och hade det hur mysigt som helst i flera timmar. Sappade bland kanalerna och bara njöt av stunden. Sedan blev det bullbak, så när Bisse och Söderberg kom på fika vid tolv fick dem nybakta bullar. När dem kom åkte jag och Nova upp till Grand, för att träffa Anders bror och hans fru. Vi åt lunch och gick och kikade lite. Vi kom hem igen och tog en långpromenad, så att Nova skulle somna. Väl hemma igen så blev det att fixa sig och åka iväg till Novas farmor och farfar för att äta middag. Åt stek min favvorätt. Vi började titta på mello, men Nova var helt slut och helt ur form så vi åkte hem och la henne. A åkte till jobbet och jag såg mig en film. Nova sov väldigt dåligt, jag vaknade vid halv tre tiden och hörde att Nova inte andades ordentligt. Fram till spjälsängen och upp med henne. Stackarn helt igenkorkad näsa och hur hes som helst. Ringer A och han är precis påvä hem. Vi gav Nova mat och fixade hennes näsa så gott det gick, pallrade upp med böcker så att spjälsängen fick lutning. Hon somnade på direkten.





Igår vaknade Nova alldeless för tidigt tyckte jag, eftersom att vi var uppe på natten i några timmar. Men trots att hon är helt igenkorkad i näsan och äter dåligt så har hon världensbästa humör. När A vaknar äter vi lte frukost och så tar vi och promenerar upp till Grand sammarkand för att köpa lakan på hemtex. Kvalitetstid på hög nivå och det fantastiska vädret kan inte bli bättre. När vi promenerar hem möter vi A's mamma och pappa dem hade varit och tittat på en bokhylla som dem tyckte skule passa i Novas rum. Dem mötte oss hemmma och drack lite kaffe så tog vi och åkte ut till Mio för att titta på hyllan perfekt för alla Novas böcker. Det blev en förtidig påsk present till Nova från farmor och farfar. Farfar monterade upp den och skruvade i den i väggen, blev super fint. Bisse och Edson men familj kom på middag vid 4 tiden, kanon mysigt. När dem gått hem och Nova somnat. Tog vi och såg en Arne Dahl film, tycker faktiskt att dem är super bra. Även om det kan vara liet dåligt spelat ibland så är helheten väldigt bra faktiskt.
Vi har haft en kanon helg även om A jobbat.





Resultat från vårdcentral...

Vi tog promenaden ner till vårdcentralen, gick därifrån med svinkoppssalva.Sköterskan var inte säker på att det var svinkoppor eftersom att såren eller blåsorna inte såg ut som dem brukade göra. Vi fick salvan för att tesat om det hjälpte annas skulle vi få träffa en hudläkare. Hoppas, hoppas att det hjälper på min lilla tjej. Hon var ett riktigt charmtroll på vårdcentralen hon fick alla på fall min goa unge!!

Vi promenerade hem i det underbara vädret.
Novas farmor kom på besök en sväng, sedan tog jag cyklen ner till gymmet. körde 30 min intervall och lite benövningar på maskinerna som alla är nya. Fick en genomgång av en snäll vän vid namn Söderberg. Kände mig riktigt duktig när jag satte mig på cyklen och trampade hemåt.






Nöjd Flicka

Vårdcentralen

Kl 14.40 ska Nova göra sitt första besök på vårdcentralen.
Hittade nämligen ett sår i svanken på Nova i måndags, trodde det kunde vara från några hårda byxor hon haft på sig. I tisdags blev jag lite fundersam när jag tittade på det igen, det hade nämligen blivit större och runt omkring var det tre små pluttar som såg ut som blåsor. Jag ringde Linda på BVC hon trodde inte det var något allvarligt, jag skulle vänta efter helgen och se om det blivit bättre. Jag skulle ha byxor på Nova så lite som möjligt och så skulle hon ha body på sig. Idag på morgonen när jag tittade till ryggen så var det ännu värre, nu är det sju sår runtomkring det första som nu är väldigt stort.
Dem jag rådfrågat nämner svinkoppor, får verkligen hoppas att det inte är det..

Förövrigt är Nova hur pigg och glad som helst, så lider gör hon inte det är nog mer hennes mamma som är hyper orolig..

Gröt är gott!!

All over the place!!

Stort grattis till Victoria och Daniel som fick en liten PRINSESSA!!


Känslan är obeskrivlig när ens lilla underverk kommer till världen, man minns det som om det vore igår lilla Nova ville se världen.

Glad dag!

Förövrigt har vi haft en lugn, men ändå händelserik dag. Vi gick ner på stan och köpte sprayfärg på panduro. Väl inne på panduro träffade jag mammas härliga vän, hon undrade hur dem hade det i Egypten. Mamma, styvfar och lillebror Hampus är nämligen i Egypten två veckor. Hade varit väldigt skönt att åka till värmen en runda. Vi konstaterade att dem hade det alldeless för bra. När vi gick hemåt ringde telefonen det var anders brors fru som undrade om jag var hemma. Hon kom på besök en runda, tiden bara sprang iväg när hon var här. Vi hade så himla mycket att prata om det är inte ofta vi sitter ensama utan männen och pratar så det var trevligt.

När pappa Anders kom hem åkte vi och handlade. Handla det är verkligen mysigt att göra alla tillsammans, man går bland hyllorna och bara njuter av situationen. Vi hade det supermysigt, Nova var på strålande humör skrek sina glädjeskrik i hela affären. När vi kom hem åkte Anders och Nova iväg en runda då passade jag på att laga lite biffar, fanns nämligen himla billig nötfärs.

Nu har jag landat i soffan och känner hur jag luktar matos, duschen nästa..

Viasat

I början på veckan fick vi en lapp i bervlådan, att viasat skulle komma och prata tv kanaler. Anders och jag är inte intresserade alls, så vi sa att vi struntar att öppna när dem kommer. Precis så gjorde jag när dem kommit både igår och idag. Dem verkar inte få nog av att plinga på så envetna. När dem redan plingat två gånger på förmiddagen fick jag nog. När dem kom tredje gången sprang jag och klöädde på Nova hennes overall och öppnade dörren med henne i famnen, jag sa klart och tydligt att vi inte var intresserade. Fattar dem? nej, nej det gör dem inte. Jag sa till honom att jag inte hinner prata med honom för att mitt barn  är påklätt och att jag ska iväg så har ingen tid att stå att prata. Sa även att min sambo har hand om våra tv kanaler och att han jobbar. Han frågar om han kunde få komma in och dra allt lite snabbt så att jag och min sambo kunde diskutera erbjudandet. Då blir jag sådär lagom irriterad och säger till honom att fattar du inte att jag är för det första inte intresserad och mitt barn är klädd i en varm overall så vill gärna inte att hon ska få värmeslag, kan du vara snäll och sluta plinga mera. Då vänder han på klacken och säger att han kommer tillbaka när min sambo kommer hem.

Mycket riktigt PLINGAR det på dörren kl åtta ikväll, vem f*n knackar dörr så sent?? har dem inget annat att göra?

Jag hoppas för deras egenskull att dem inte kommer imorgon också.

Feber...

Nova hade feber igår kväll, Hon vägrade att somna i sin egen säng, hon kom verkligen inte till ro. Hon fick alvedon och tillslut fick jag nog och gick och la mig jag också, la Nova jämte mig och pang så sov hon min lilla tös. Sånt Ska ju alltid hända när man är ensam hemma med hennne.

Idag har vi städat hela förmiddagen, busat en hel del har vi gjort också.

När vi var på BVC tyckte Vår bvc sköterska att vi skulle byta ut två mål med ersättning mot gröt och och vid lunch ska jag erbjuda mat så att hon får smaka. Det är verkligen kul att se henne äta riktig mat, hon slabbar verkligen ner hela sig. Gott tycker hon verkligen att det är.

I eftermiddag kom Anders mamma och tog en promenad med Nova, då åkte jag upp till Grand sammarkand en sväng för lite EGENTID så himla skönt det var. Bara gå där helt ensam och strosarunt helt underbart.

Ikväll ska vi bara ha massa mys med god ma och filmer.

Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Oroligt

Inatt har Nova sovit väldigt oroligt, som i sin tur gjort att hennes mamma inte heller sovit alls bra. Kan det vara sprutan?
Nu på förmiddagen har jag varit väldigt trött, Malin kom en runda så jag kunde hoppa in i duschen som gjorde mig lite piggare iaf. Malin och Nova busar som vanligt galet mycket som slutar med att Nova blir helt slut.
Under tiden fick jag lite tvätt vikt och lite städning gjort.

Pappa A kommer nämligen inte hem ikväll, han är iväg på utbildning med jobbet och kommer hem imorgon. Jag och Nova ska sova ensama inatt buhu..

Tänkte jag skulle ta och överraska honom med lite middag när han kommer hem imorgon som alla hjärtans dag present i efterskott eftersom att det inte blev någonting i tisdags.

I eftermiddag åker vi hem till Novas farmor och farfar för att äta lite middag, dem tyckte jag kunde behöva lite sällskap när inte Anders skulle komma hem. Snälla dem är.
Malin och Bisses fina julklap till Nova som dem har busat loss i

Gårdagen..

Igår var det ett full späckat schema, dagarna blir så mycket roligare när man har fullt upp. vi började men att sova alldeless för länge, så det slutade med att det blev en powerwalk i stället för en lugn promenad ner till stan. Där skulle vi träffa alla mammorna på BVC. Samtalsämnet var barnsjukdommar och infektioner. Väldigt bra att få information om de, såklart så kom maginfluensan upp som samtalsämne som jag avskyr. Tydligen skulle februari vara den värsta månaden med maginfluensan. Hoppas, hoppas att man klarar sig. Vi satt bara mammorna lite efteråt och bara pratade, vi är en helt underbar grupp alla funkar kanon ihop.

Efter mammagruppen skulle Nova få sin 5 månaders spruta. Usch det gör så ont i en som mamma och se sitt barn få ont. Som tur är har jag en tuff liten dotter, som inte skrek alls så mycket som jag trodde hon skulle göra. Vi mötte upp Malin på stan och tog en kaffe, Nova hon var en riktigt trött tjej så hon sov i princip hela eftermiddagen. Skönt att slippa en gnällis denna gången. Efter förra sprutan var hon hur gnällig som helst min lilla tjej.

När pappa A kom hem, stack jag ner och tränade en runda så skönt att äntligen komma igång igen.


Tröttis efter sprutan



Hon var pigg en liten stund iaf

Mysigt..

Hoppas att er dag var bra, och att ni fick mycket kärlek. Jag som planerade en fin överraskning för min fina sambo gick verkligen i kras.
ag ville inte göra så mycket utöver det vanliga. Jag tänkte bara jag skulle göra en lite extra fin middag, eftersom man har en lite tös som inte är så lätt att lämna bort så får man stanna hemma. Jag tänkte ta med Nova till Affären, men när jag tittade på Termometern i all hast så stod det 11 MINUS herregud tänkte jag. Jag vill ju inte ta ut Nova i det vädret!!
Så någon middag blev det inte, känndes lite pinsamt att inte komma med någonting. När anders kom hem fick jag en jätte fin blombukett, så glad man blir. Jag förklara för Anders att jag inte ville gå ut med Nova när det var 11 MINUS, Anders stod som ett frågetecken och jag frågar undrande vad det är. 11 minus, det har varit plusgrader idag!! jag springer fram till termometern å ser att jag missat punkten mellan. Känner man sig ännu dummae eller vad. Som tur var så hade vi blivit bortbjudna på middag. Så vi körde bort till Angelika och barnen, där fick vi supergod mat. Där hade vi en jätte mysig kväll sedan brummade vi hem. Vi la Nova för natten, jag gick och la mig i badet. Sedan slängde vi oss i soffan och tittade på mästerkatten i stövlarna, och hade supermysigt.

Helt underbar dag!!

Köpenhamn sommaren 2011 med lilla Nova i magen!

Alla Hjärtans Dag!

Önskar alla en glad och mysig alla hjärtans dag, extra mycket kärlek till min familj.


Babysim

Nova steg upp med pappa Anders idag, så fick jag lite sovmorgon. När A skulle åka till jobbet kom lilla tösen in till mamma igen för att sova en stund till. Klockan blev nio när Nova tyckte det var dax att hoppa upp. Nova fick gröt och jag tog mig kessella, har nu tagit bort kolhydraterna igen efter en helg med mycket godsaker. Var det beach 2012?? det säger man varje år, men man blir lika missnöjd varje gång det närmar sig juni då man tagit sig till gymmet max 10 ggr. slut tjatat om de, till sommaren ska jag vara vältränad punkt slut. När gröten var uppäten, kom Malin på besök. Dem busade och gosade hur mycket som helst. Vi käkade lunsch tillsammans och sedan var det dax att packa väskan till babysimmet. Idag skulle nämligen pappa A följa med, stressigt blev det men vi kom nästan i tid iaf. väl där hade vi jätte mysigt, A fick nämligen se hur Nova älskar vattnet med egna ögon. Jag har helatiden fått berätta för honom eftersom att han jobbat varje gång. Så han njöt verkligen och det gjorde jag och Nova också. A testade öven att dyka med Nova, nervös var han men det gick kanon. Efter badet åkte vi hem till Novas mormor (min mamma) Där åt vi kvällsmat sedan åkte vi hemåt igen.

Vi har haft en kanon dag, nu är hela familjen helt utmattade och det är bara jag som är vaken.


Tidig morgon..

Idag tyckte Nova att vi skulle stiga upp kl 5, gjorde många försök att få den lilla damen att soman om men efter många misslyckanden gav jag upp. N har ett väldigt härligt morgonhumör, undrar vem hon fått det utav?  inte mig kan jag lova jag är inte människa förrän klockan passerat minst 8. Det är riktigt tufft att gå upp tidigt men när man möts av en helt överlycklig tjej så kan man inte annat än att le. Så vi mös ner oss i soffan med massa filtar och leksaker. N fick lite mat och efter en massa lek, då kunde hon knappt hålla ögonen öppna längre. Vi smög in till pappa A som snart skulle stiga upp och så sov vi till kl 8.

Hela förmiddagen har vi ängnat oss åt bakning. Det blev ett gäng daim beskvier och kladdkakemuffins som jag i eftermiddag ska spritsa på ett marängtäcke. Bilder kommer..!

Lill tösen har precis vaknat, så nu är det dax för gröt. mumms...

RSS 2.0