Helg!

Helgen är här, sista jobb dagen för denna veckan ska bli skönt att umgås med min lilla familj. Idag hämtade jag upp både Nova och lillebror Hampus som ska sova hos oss inatt. Nova hade haft en jättebra dag hos morfar och Annika. Till och med hunnit testa på kattmaten, så nu vet hon äntligen hur det smakar. Varenda gång vi är hos dem hänger hon över kattmaten haha..

Vi har haft mycket mys här ikväll tittat på fångarna på fortet och spelat Mario på Wii allt efter lillebrors önskemål. Efter många skratt till tv-spelet insåg vi nu att det var dags att sussa kudden. A är på jobbet han jobbar ju "bara" 15 timmar sammanlagt idag, min stackars sambo hoppas verkligen han kan sluta jobba helgerna om jag får lite jobb framöver.

Imorgon blir det tårt bak för att sedan åka och fira Annika som fyllt 50år, kommer bli mysigt ska även ut en sväng imorgon minsann :)

Ha en underbar helg!


05.20

Om en vecka är min plutt 1 ÅR!! Så otroligt fort det gått, att vi fått se henne utvecklas varje dag i ett helt år snart. Att jag vid denna tiden förra året varit ledig i en hel vecka och tyckte det skulle bli jobbigt och långtråkigt att gå och vänta till den 25 innan hon skulle komma till världen. Men icke vår lilla Nova ville titta ut hela 12 dagar tidigare och det är jag otrolig glad över idag. Så om En vecka fira vi hennes stora dag!
Just nu ligger jag och hör suset från hennes andetag då jag ligger på en madrass i hennes rum och har gett mig fanken på att hon ska sova här nu och alla andra nätter och hon ska INTE hamna i vår säng( undantag om hon är sjuk) ;)

Nu ska ja snarka ikapp med min dotter då klockan är ställd på 05.20 då det blir att väcka Novis imorgon när hennes morfar ska ha henne. Nattnatt !!


Tillbaka blick när höstrusket är på ingång..






























Borta bra men hemma bäst

Tre dagars jobb avklarat och idag är det ledigt för min och Novas del. Känns skönt att vara hemma igen efter att sovit borta. Och att äntligen få träffa sambon som jobbat på med god min när vi varit iväg. Men snart kommer vi sova hemma när jag jobbar. När Nova snart börjar på dagis och hon inte behöver passas av någon annan. Nu hr det varit smidigast att sova hos mamma eller pappa som ska ha henne när jag börjar sju så får jag åka vid 6 hemifrån och det är inte så värst schysst att väcka Nova och köra och lämna henne då.
På torsdag bli det att hälsa på hos Novas dagis det ska bli spännande!!

Förmiddagen har jag ägnat åt att mysa en massa med Nova men även flyttat in hennes säng i eget rum där hon numera ska sova. Jag har förberett med madrass jämte för jag anar att antingen jag eller A kommer hamna där om nätterna. Men vem vet det kanske kommer gå galant som vi hoppas på.


Nattuggla

Nova har har haft den sämsta natten på evigheter, hon sover nästan aldrig dåligt att vakna två gånger per natt och ge henne nappen är vanligt. Men inatt skulle hon ha min närhet hela tiden hon vaknade och somnade inte förrän en lång stunds kämpande, hon kom inte till ro alls. Tillslut somnade hon på mig och det har knappt hänt sen hon föddes och det var så mysigt men väldigt jobbigt då det var en lättnad att Nova somnade men jag hade desto svårare när tanken fanns att jag skulle upp 05.45. Klockan ringde och jag steg upp som ett lik och gick till jobbet då Nova sov så gott. Ikväll somnade hon utan problem i min famn men vaknade efter en timme och hade svårt att somna om så nu blev det att jag också hoppade tidigt i säng och hoppas på att natten blir lugnare.

Lilla Novis tycker nog det är lite konstigt att mamma börjat jobba. Från att alltid varit hemma till att försvinna på morgonen och komma hem på eftermiddagen är en omställning även för de små.


GI - knäcke!

Bakade ett super mumsigt knäckebröd i veckan utan kolhydrater kanonbra när man går på GI. Bara en massa olika frön i det. Jättebra om man känner sig lite sugen under dagen med lite smör på..
Inget svårt recept alls. Ett tips är att strö lite havsalt eller kanel överst, mumms...


Ny vardag på G?

Veckan som varit bestod av tre dagars jobb.. Hur roligt som helst men väldigt skumt att vara ifrån min lilla huligan som varit hos morfar. Jag har börjat hoppa in i ett storkök när det behövs hjälp. Så när dem frågade om jag ville jobba fredag också ville jag vara ledig då jag inte varit ifrån min lill plutt mer än en dag, så ska jag helt plötsligt vara ifrån massor oh det ville jag inte helt oförberett, så det blev ledigt i fredags då jag passade på att baka massa tårtbottnar till huliganens födelsedag som jag la in i frysen så länge. Det är så fruktansvärt roligt att göra tårtor att ja längtar till varje födelsedag. Nu färgade jag varje botten till hennes tårta i olika rosa färger ska bli intressant hur det kommer bli.

Just nu har jag och Nova landat hos mamma som vi ska bo hos några dagar när jag ska jobba hela veckan från 7-16. Blir ovant då man varit ledig ett helt år med Nova och helt plötsligt ska jobba men det är bra för både mig och Nova. Lite jobbigt att Nova inte är inskolad på dagis ännu, hon blir inte det förrän mitten av september. Men nästa vecka ska vi förmodligen på besök och sen blir det inskolning en ny fas i livet, spännande!!


RSS 2.0