Fin besök

Har inte haft lust med någonting idag. Man har nog blivit lite bortskämd över vädret,  idag vaknade man med att det var helt grått när man drog upp persiennen, inte okej!!

Kännde direkt att vi skulle stanna inne idag, ingen lust att ta mig ut och göra något alls. Men sådana dagar får man också ha.
Men fick faktiskt finbesök idag, Malin och Danni kom förbi. Nova fick en halvårs present av sin gudmor, super gullig klänning och så söta skor som hon kommer använda flitigt i vår. Vi drack kaffe och var kanon kul att se Danni som man inte sätt till på hur länge som helst, hon såg Nova senast när hon bara var någon månad. :)

Nu när lillfisen sover ska jag nog ta tag i städningen....

Helgen utan måsten






Några bilder från
Göteborg. vi hade en kanon helg utan en massa måsten och bara slappnade av. Man får en helt ny energi närm man kommer tillbaka till vardagen. Man borde göra det oftare. Vi tackar för en kanon resa!

Present

Nova fick jätte fina kläder av sin mormor idag som halvårs present, välbehövligt det börjar bli ganska tomt i hennes garderob.

Jag var riktigt duktig och joggade en runda nu ikväll, skulle åkt till gymmet men motivationen fanns inte och eftersom det varit så fint väder så var det inte alls kallt ute. Jätte skönt att man förhoppningsvis slipper att ta på sig lager på lager med kläder längre.


Fick Novis av Mormor, plastmorfar och morbror när dem kom hem från egypten så söt :)



6-månaders sammanfattning

Otroligt Nova är 6 månader!

Det händer någonting varje dag och som sagt går tiden alldeless för fort. Vet inte riktigt hur man ska göra för att undvika känslan av att inte hinna med...

Vikt: 8 kg
Längd: 67 cm
Strl: 68 börjat använda lite 74. 


För ett halvår sedan vändes världen uppochned. Då föddes Nova, ett litet pyre på 3,2 kilo. minns det som igår när jag fick upp henne på bröstet första gången, hon pep och pickade som en fågelunge. Den vackraste stunden i llivet. Idag är Nova ett mer än dubbelt så stort pyre...

Där banangröt och fruktpure är den bästa maten. Hon äter numera bara två mål ersättning, morgon och kväll. Hon äter gröt förmiddag och eftermiddag och har börjat med lunch. det börjar hon gilla men fruktpuren är den bästa.

Hon sover numera inga längre stunder på dagen, men sover hela natten och har nästintill gjort sedan hon föddes.

Nova sitter jättestadigt, ligger det någonting framför henne som hon vill åt kommer hon snabbt ner från sittande till liggläge utan problem. Ibland hörs det ett dunk men oftast går det utan problem. Ligga på rygg finns inte på kartan, lägger jag henne på rygg utan att jag tänker på det blir hon förbannad och rullar snabbt över på magen. När hon ligge på magen har hon börjat ta sig upp i "juck-stadiet" hon försöker ta sig framåt men får bara upp rumpan och blir frustrerad. Om några veckor tror jag att hon tar sig framåt.

Gåstolen är jätterolig där man kan kämpa sig framåt med fötterna. Riktigt bra uppfinning då dem flesta barnen älskar den.

Nova har blivit expert på att testa sin röst. Hon skriker högt, så man tror hon är ledsen men när man tittar på henne är hon överlycklig. Låtsas hosta och bubbla och brumma så att salivet flyger långa vägar är det senaste.

Vi får helatiden höra att Nova är så glad och nöjd,  det är sällan hon är missnöjd.

Det första man möts av på morgonen är världens gladaste fejs, lycka!



Ny vecka igen!

Idag har Anders varit ledig, han tog en extra dag efter helgen i Göteborg som var helt fantastisk. På förmiddagen promenerade jag och Nova ner till mammagruppen, lika trevligt som vanligt. Huvudämnet var barnsäkerhet, så himla mycket bra information fick man. Vi mammor fikade efteråt och dem små låg på filten och petade och drog i varandra. Efteråt lunchade jag och en annan mamma på stan och tiden bara for iväg, när jag tittade på klockan så skulle Anders hämta oss i stan så det vara bara att packa  ihop och traska till honom.

Då vi skulle åka ut till min farmor och fika lite innan babysimmet som Anders skulle vara med på. Vi promenerade genom skogen ner till sjön, som jag och min bror alltid lekte vid när vi var små. Supermysigt att gå genom skogen, det såg verkligen inte ut som det gjorde när man var liten då vi hade massa stigar. Nu var det mesta igenväxt men ner kom vi.
Väl nere så var det superfint det var väldigt omgjort, så vackert även om det bara var en sjö. Där satt vi och njöt en bra stund innan vi traskade hem igen.

Vi for iväg till babysimmet och som vanligt kommer vi i sista minuten och får stressa och byta om och ta oss in. Idag var det näst sista gången för nybörjare, sedan ska Nova få gå fortsättningsgruppen för hon älskar verkligen vattnet så det får man verkligen inte ta ifrån henne. Lika roligt att se vår lilla tjej plaska runt och tjoa av glädje i bassängen varje gång. Idag skulle dem små "hoppa" från kanten, dem satt rättare sagt ner. Dem satt på kanten sen ner undervattnet, väl där skulle man rotera barnet mot bassäng väggen och sen upp igen, riktigt häftigt. Efteråt åkte vi hem till min mormor och åt kvällsmat innan vi begav oss hem till växjö igen.

Bra dag!

 

 



Omvänd

NU ÄNTLIGEN!!

Så rullar Nova runt från mage till rygg och har rullat från rygg till mage också, men det är lite kämpigt ännu. Hon började för två veckor sedan nu och det är super roligt att titta på.
Däremot satt Nova riktigt från 4 mån 1 vecka gammal, känns som hon har varit lite tvärtom. Hon har velat vara med hela tiden, man fick absolut inte lägga henne på golvet innan. Men nu trivs hon allra bäst på golvet hon kan sitta och lägga sig på magen om hon vill de. Eller det går ju lite vilt till när hon ska från sittläge till liggläge  huvudet brukar ju för det mesta åka i golvet men hon verka inte fara illa av det utan kämpar vidare.

Man smälert varje gång som mamma, när man får se alla framsteg  dem gör.





Stolt mamma är jag till min underbara dotter

Dax att dyka igen

Då var det måndag igen som betyder att det är babysim, innan vi begav oss dit blev det städning och omplantering.
Var faktiskt så duktig att jag planterade om våra blommor i större krukor, dem som behövde de. Nova satt med i sin overall på balkongen mysigt som tusan.

När Nova var färdig äten och färdig sovd, var det på med alla kläder och ner i bilstolen. Vi stannade till hos min farmor på vägen och satt och pratade lite. Hon följde med till Tingsryd och handlade undertiden vi var och simmade.

När vi kom i badet skulle vi lära oss ett nytt dyk som Nova inte har fått testa då hon var sjuk förra gången. Kupe dyk tror jag att det hette. Man kan tro att hon är en fisk faktiskt hon flänger med huvudet och plaskar. Idag var den dag jag verkligen fått respons av Nova då vi badat. Innan har det varit dyka, tycka att det är obehagligt och legat lite på rygg och flytit. Idag var det skratt, plask helt galen var hon så himla roligt att se henne så.


Helg uppdatering

POFF!! så var det måndag igen, helgerna bara försvinner iväg.
Men jag har haft en kanon helg.

Ifredags promenerade jag ner till stan i det underbara vädret, blir aldrig att man är nere på stan längre. Jag och A tycker det är så mycket smidigare uppe på Grand sammarkand där allt är samlat på ett ställe, det är innomhus, det finns ett smidigt barnrum där skötbord och micro och sköna soffor finns, både fik och matställe där man kommer in smidigt med vagn. Får hoppas att man går ner på stan nu när det börjar bli fint väder, tycker att det är så bökigt ibland bara. Vissa fik eller restauranger har så trånga toaletter där man knappt får plats och byta en blöja, eller är jag kanske för bekväm.

Efter en Promenad på stan promenerade jag hem till A:s bror och fru där A skulle möta upp oss senare.
Mysig eftermiddag hade vi där.

I lördags kom mamma, styvfar och Lillebror Hampus in på besök. Dem kom hem från två veckor i Egypten i torsdags, så det var verkligen dax att ses. Måste nog erkänna att jag saknar dem rejält mycket. Nova fick en jätte söt lite tröja och ett jätte stort badlakan.  Vi käkade lite, sen tog vi och packade ihop oss och åkte med ut till Väckelsång, då vi åkte ut till min moster och grillade. Tittade även på deras hus som håller på att renoveras efter en brand. Kommer bli kalas fint. Vi åkte hem till mamma och tittade på Mello, tyckte att det var sådär bra. A skulle jobba så vi pyste hem igen efter en jätte mysig dag, då Novas humör verkligen varit på topp.

Söndags sov A länge och jag försökte med alla knep hålla Nova tyst. Nova har nämligen börjat med något väldigt annorlunda hon bara skriker rakt ut utan att vara arg toktjej. När A steg upp åt vi ägg och bacon till frukost, sen började vi sortera ut alla Novas kläder som började bli för små, så nu har hon inte mycket kvar i sin garderob längre. Blir till att köpa lite vår nytt till henne.
Vi åkte ut till Novas farmor och farfar och åt middag, vi gick en mysig promenad i skogen då Nova somnade som en stock.

//


Farmor och Farfar










RSS 2.0